< Back

Módní přehlídka We're NEXT Brussels

9. 11. 2022

314775028 2065749043615296 7392698356657770253 n

V sobotu 5.listopadu se v krásných prostorách bývalého nádraží Gare Maritime uskutečnila fashion show s názvem WE'RE NEXT Brussels. 

WE'RE NEXT je projekt nezávislých módních nadšenců, který vznikl v roce 2016. Hlavní myšlenkou zakladatele Lukáše Spilky, absolventa UMPRUM a The Royal Academy of Fine Arts Antwerp, je rozšířit povědomí o módě široké veřejnosti. WE'RE NEXT podporuje mladé, začínající umělce z celé Evropy. Precizní krejčovství, inovativní materiály a smysl pro humor - to vše představuje generaci nových talentů, které spojuje projekt WE’RE NEXT. 

Belgie je domovem renomovaných módních ateliérů v Antverpách a Bruselu a také česká móda zaznamenala v posledních letech mezinárodní úspěch. Školy v obou zemích jsou plné nových vycházejících hvězd: Antverpská Královská akademie, La Cambre v Bruselu, pražská UMPRUM i nové regionální líhně talentů v Brně, Plzni a dalších městech udávají současné módní trendy a zároveň se snaží zavádět ekologické a udržitelné postupy. WE'RE NEXT BRUSEL oslavovalo kreativitu mladých návrhářů z obou zemí a česko-belgickou módní spolupráci. 

Na akci bylo možné si prohlédnout více než čtyřicet modelů. Součástí přehlídky byl i model Waves návrhářky Lenky Kusalové z brněnské Střední školy umění a Designu a Vyšší odborné školy Brno - Ekotextil.

Celou akci zahajovala s proslovem paní velvyslankyně Edita Hrdá, která vyzdvihla krásné prostory Gare Maritime a dále pokračoval s proslovem pan velvyslanec Pavel Klucký, který zároveň vyzval všechny zúčastněné, aby se zamysleli nad finanční podporou Ukrajiny a přispěli pomocí QR kódu, který měli všichni zúčastnění k dispozici. Celou akci moderovala ředitelka Českého centra Jitka Pánek Jurková.

Akce byla součástí oficiálního doprovodného programu českého předsednictví v Radě EU 2022.

Pořadatelem akce bylo České centrum v Bruselu a pražská We’re next, partnery akce se stalo České předsednictví CZ PRES 2022, Stálé Zastoupení ČR při EU, Jihomoravský kraj, Pražský dům, Plzeňský kraj, Velvyslanectví České republiky při Belgickém království, Royal Academy of fine Arts Anwerp, Tour and Taxis, Visit Czech Republic, Mad Home of Creators, Autocont a G HMP.

Na fotografie z akce se můžete podívat v naší fotogalerii ZDE. Záznam přehlídky je dostupný na našem youtube kanálu ZDE.