< Back

Generální shromáždění sítě PURPLE v Brně

28. 5. 2024

rthtzu

V minulém týdnu se v Brně uskutečnilo již 38. generální shromáždění sítě PURPLE.

Jedná se o síť tzv. periurbánních regionů, tedy oblastí v zázemí velkých měst. Tématy sítě jsou zejména zemědělství, mobilita nebo péče o krajinu. Regiony se společně zapojují do evropských projektů, nebo organizují společné odborné konference. V současnosti je v síti kromě Jihomoravského kraje region Frankfurt nad Mohanem, belgické Vlámsko a polské regiony Velkopolské vojvodství a Mazovské vojvodství.

Kromě administrativních záležitostí zvládli zástupci sítě navštívit nedávno revitalizovaný park Černá rokle, park v Soběšicích, který je pod správou Mendelovy univerzity v Brně či školské zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka. Součástí programu byla také prezentace aktivit Jihomoravské agentury pro veřejné inovace JINAG.

Současným prezidentem sítě je Petr Springinsfeld, zastupitel, předseda výboru pro meziregionální vztahy a místopředseda výboru pro regionální rozvoj Jihomoravského kraje, a tak na setkání samozřejmě také nechyběl. Stejně jako referent protokolu a zahraničních vztahů Odboru vnějších vztahů JMK, Tomáš Kiss.

Na fotografie ze setkání se můžete kouknout v naší galerii ZDE.