< Back

EU DESIGN DAY v Bruselu

26. 5. 2023

Obrazek WhatsApp 2023 05 25 v 16.29.58

Ve čtvrtek 25. května proběhla v Bruselu již tradiční akce s názvem „EU Design Day“, která je pořádaná pracovní skupinou ERRIN pro design a kreativitu.

EU Desing Day se stal pojmem a značkou uznávanou klíčovými aktéry v oblasti designu na evropské úrovni, včetně Evropské komise. Nabízí vynikající příležitost, jak svůj region označit za jeden z nejlepších evropských regionů v oblasti designu. Letošní edice se soustředila na kreativní využití veřejných prostranství: nápady, projekty a spolupráce s cílem nově pojímat prostory našich komunit v rámci Nového evropského Bauhausu.

I v letošním roce se aktivně zapojilo Zastoupení Jihomoravského kraje při EU, a to přizváním brněnského architektonického studia Chybík+Krištof. Zástupci z tohoto studia byli součástí prvního panelu, který byl nazvaný „Společně/Together“ – Ondřej Švancara, vedoucí oddělení rozvoje obchodu a Jiří Richter, vedoucí oddělení designu architektonického ateliéru. Mimo jiné prezentovali svou práci na rekonstrukci brněnského Mendelova náměstí. V odpolední části proběhl interaktivní workshop, kde se společně s reprezentanty Jihomoravského kraje, zapojilo město Stuttgart a italské Lecce. Účastníci využili čas formou "brainstormingu", kdy navrhovali změny a vylepšení pro konkrétní místa.

K dispozici je také brožura z celé akce, kterou najdete níže.

To download