< Back

Dvanáctý ročník Czech Street Party v Bruselu

15. 6. 2019

IMG 8792

V pátek 14. května 2019 se v Bruselu uskutečnil již dvanáctý ročník tradiční Czech Street Party, největší české propagační akce pro širokou veřejnost.

Před budovou Stálého zastoupení České republiky při Evropské unii byly prezentovány zajímavosti, turistické cíle a mnohé krajové speciality, a to na připravených stáncích jednotlivých spoluorganizátorů akce. Společný stánek Jihomoravského kraje a města Brna měl, jako již tradičně, velký úspěch. Návštěvníci si zde mohli například zasoutěžit v tematickém kvízu, který lákal na hlavní jihomoravské turistické cíle - místní cyklostezky, Pálavské vrchy či Vilu Tugendhat, ale také na jihomoravskou vědu a výzkum. Kromě ochutnávky místních specialit, připravených studenty Střední školy Brno, Charbulova (škvarky, klobásky a další), byla pro návštěvníky připravena ochutnávka výborných jihomoravský vín a také brněnští barmani, kteří po dobu akce připravovali degustační drinky a ukazovali skvělou brněnskou barovou scénu.

Stánek zde měly také brněnské vysoké školy. Mendelova univerzita v Brně představila specifické potraviny, a také výborná vína z vlastních vinic, dále také informovala o možnostech studia a lákala potenciální zájemce, stejně jako Vysoké učení technické v Brně, které se do Bruselu také přijelo prezentovat.

Akce se zúčastnili také zástupci z Jihomoravského kraje - konkrétně předseda výboru pro meziregionální vztahy na krajském úřadě, pan Miroslav Kubásek, paní Kristýna Černá, uvolněná členka Zastupitelstva pro oblast marketingu a cestovního ruchu Města Brna, paní Linda Jelínková, koordinátorka projektů cestovního ruchu Magistrátu města Brna, pan Ivo Bednář, vedoucí odboru zahraničních vztahů Magistrátu města Brna, paní Pavla Pelánová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Jižní Moravy, Vendula Nováčková, ředitelka Kanceláře Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci, společně se zahraniční referentkou Soňou Raszkovou, dále také pan Ondřej Mocek, proděkan Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity a další zástupkyně z Mendelovy univerzity, paní Martina Němcová a paní Noemi Kurialová, dále také zástupkyně Vysokého učení technického v Brně, konkrétně paní Petra Kuchaříková a paní Karolína Smutková.

Na akci se kromě výše zmíněných dále představili následující spoluorganizátoři: Hlavní město Praha, České centrum v Bruselu, Středočeský kraj, Plzeňský kraj, kraj Vysočina, Pardubický kraj, Česká zemědělská univerzita v Praze, České vysoké učení technické v Praze a Czech Tourism.

Na fotografie se můžete podívat v naší fotogalerii!