< Back

Den Evropy v Brně se povedl na jedničku

16. 5. 2024

441212546 444621371485858 1627864707753794161 n 1

Ve čtvrtek 9. května jsme na Moravském náměstí v Brně společně s Europe Direct Brno/Knihovnou Jiřího Mahena, Eurocentrem Brno, Jihomoravským krajem a městem Brnem upořádali oslavu nejen Dne Evropy, ale také letošního výročí 20 let Česka v EU!

V rámci programu měli návštěvníci možnost zhlédnout módní přehlídku studentů Střední školy umění a designu nebo si poslechnout hudbu dua Muzikanti na tripu a následně akustického dua DVOJE.

Do aktivit na pódiu se zapojil také hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, který se společně s Monikou Ladmanovou, vedoucí Evropské komise v ČR a Markétou Vaňkovou, primátorkou města Brna, zapojil do tematické debaty 20 let Česka v EU a následně i do evropského AZ kvízu s Alešem Zbořilem! Do toho se následně mohli zapojit také návštěvníci akce a soutěžit o tematické ceny.

Dále se účastníci mohli zapojit do aktivit na stáncích Lipky, Centra pro cizince JMK, Domu zahraniční spolupráce, Mendelovy univerzity v Brně, Vysokého učení technického v Brně, Masarykovy univerzity, Mladiinfo ČR, Agentury pro podnikání a inovace, Hitrádia City Brno a také Střední školy grafické, jejíž studenti stojí nejen za skvělými odznáčky, které bylo možné si na místě vyrobit, ale také za celým vizuálem akce!

Na závěr programu nechyběla závěrečná show MALALATA DJs, kteří roztančili celé Moravské náměstí.

Děkujeme všem, kteří dorazili a také všem partnerům za spolupráci! Na fotografie z akce se můžete kouknout v naší GALERII ZDE.