< Back

Café Tchèque v Bruselu

29. 10. 2021

WhatsApp Image 2021 10 27 at 18.28.57

V úterý 26. října uspořádalo Zastoupení společně s Centrem pro česká studia, Svobodnou univerzitou v Bruselu a s Českým centrem v Bruselu akci s názvem Café Tchèque. Akce se konala v prostorách Českého centra a sešlo se zde přibližně 40 účastníků z různých částí Evropy, kteří mají zájem naučit se český jazyk a poznat českou kulturu.

Večírek byl zahájen takzvaným "speed datingem", v rámci kterého měly dvojice možnost prohodit pár slov a trochu se poznat. Poté následoval kvíz, který obsahoval otázky týkající se geografických, kulturních i historických reálií České republiky. Vznikly čtyři týmy, takže se kruh rozrostl a lidé měli možnost se dozvědět něco nového i diskutovat o otázkách z kvízu se svými spoluhráči. Závěr těchto aktivit, při kterých se lidé mohli vzájemně poznat, patřil výuce tance Mazurka, který si všichni společně zatančili, což vytvořilo skvělou atmosféru, která se nesla v duchu přátelského kolektivu.

Během večera měli účastníci také možnost ochutnat typické české pochutiny a skvělá jihomoravská vína

Děkujeme všem účastníků i kolegům za skvělou spolupráci na této akci. Na fotografie se můžete podívat v naší FOTOGALERII.